Online winkelen: leuk en handig om te doen

Online Winkelen

Iedereen doet het met regelmaat: online winkelen. Het is niet alleen leuk om te doen maar ook nog heel makkelijk en vaak kunt u het doen tegen scherpe prijzen. De ene online winkel is de andere niet, de ene winkel heeft zich gericht op een jong publiek en de ander op een ouder publiek. Ook zijn er online warenhuizen zoals Bol.com en Wehkamp.nl waar u met hartelust kunt winkelen. Veel online winkels hebben ook een fysieke winkel zoals Fonq.nl en Coolblue.nl. Prijzen kunt u gemakkelijk online vergelijken. Daarnaast zijn de prijzen van webwinkels vaak extra scherp doordat hoge kosten als het hebben van een fysieke winkel ontbreken. Er zijn duizenden winkels op het Nederlandse web te vinden. Zorg altijd dat u betrouwbaar koopt bij een webshop met het Thuiswinkel Waarborg keurmerk van Thuiswinkel.org. Zó weet u dat u veilig koopt en bent u verzekerd dat u het product thuis veilig én snel ontvangt zonder verrassingen.

Voor welke online winkel kiest u?

Wanneer u voor een online winkel kiest is het aan te raden, te bedenken wat u van een webwinkel verwacht. Denk o.a aan de service die de webwinkel biedt en de klantvriendelijkheid. Ook kunt u kijken naar de verwachte levertijd en geboden garantie. Daarnaast kan het zijn dat de webwinkel de laagste prijsgarantie biedt en een servicepunt bij u in de buurt heeft, waar u als het product defecten vertoond of als u vragen heeft terecht kunt. Ook kan het zijn dat de webwinkel meerdere bestaande fysieke winkels heeft in het land. Kortom, kies voor een webwinkel waar u koopt als u op zoek bent naar een fysieke winkel. De meeste webwinkels hebben een Webwinkel Waarborg keurmerk, zo bent u gegarandeerd van een veilige en gecertificeerde webshop. Tegenwoordig is het van belang dat u bij dit soort webwinkels koopt, omdat er ook nep webwinkels op het internet bestaan. Op de website van de Thuiswinkel Waarborg site, Thuiswinkel.org, kunt u lezen welke webshops zijn aangesloten. Ook zijn er keurmerken als Webshop Keurmerk (van keurmerk.info) en Qshops (qshops.org).

Beoordelingen webshops

Ook zijn er websites als TrustPilot en Google Recensies waar u referenties van de webwinkels kunt lezen. Zó weet u wat u van de webwinkel kunt verwachten en wat andere mensen, die eerder bij de webwinkel kochten, van de online winkel vinden. Ook De Telefoongids heeft een dergelijk systeem, op hun website kunt u vele referenties vinden. Vaak hoort u van familie of kennissen over ervaringen met aankopen, de zogenaamde mond tot mond reclame. Dit is zeer belangrijk voor zowel de webwinkel als de klant. Mocht u toch negatieve ervaring met een webshop hebben, dan kunt u ook naar een klachten-oplossing-website gaan als Klachtencompas.nl van de Consumentenbond. Uw klacht wordt dan met steun opgelost.

Handige webshop per product of thema

Tegenwoordig zijn er ook webwinkelketens die handige webshops hebben gericht op een specifiek product of thema,  zoals Coolblue. Deze webshop heeft tientallen webshops met één specifiek productgroep. Ook zijn er websites die zich op een specifiek product richten, één van die webshops is Zonz.nl deze website biedt schaduwdoeken aan. U kunt hier schaduwdoeken op maat vinden, Zonz.nl is een website met een hoge service en veel expertise. Voor vele vragen over schaduwdoeken en wensen kunt u bij hen terecht. Met ruim 10 jaar ervaring is Zonz.nl dé specialist voor schaduwdoeken. Zij hebben tevens het grootste assortiment en zijn trendsetter op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *