Sim racing is upcoming, maar wat houdt simracen eigenlijk in?

Simracen

Wat is simracen?

Simracen is een virtuele autosport. Er wordt gereden met verschillende virtuele auto’s, van toerwagens tot Formule 1, op virtuele circuits over de gehele wereld. Met de komst van simracen wordt het voor iedereen mogelijk om eens in een professionele simulator te rijden. Ben je benieuwd wat Sim Racing precies is en hoe het in zijn werk gaat? Bekijk dan de video van RacingHub Utrecht over simracing en de Race Academy.

Race simulator

Gesimuleerde race is de verzamelnaam voor computersoftware die probeert om nauwkeurig autosport na te bootsen. Met real-world variabelen zoals brandstofverbruik, schade, bandenslijtage en grip. Om te concurreren met simracen, moet een bestuurder alle aspecten van de auto begrijpen. Denk hierbij aan drempel remmen, controle over de auto bewaren wanneer je banden verliest en de bocht doorkomen zonder al te veel snelheid te verliezen. Het is deze moeilijkheidsgraad die simracen onderscheidt van andere racegames. Deze opkomende sport is de groenste en voordeligste manier om aan autosport te doen.

RacingHub

RacingHub is het e-sport clubhuis van Nederland. Je kunt hier in 8 simulatoren, met echte racestoelen, pedalen, shifters en een stuur, racen alsof je in een echte racewagen zit. RacingHub is de plek waar liefhebbers van de racerij samenkomen. Hier strijden racers tegen elkaar, schreeuwen fans hun favoriet naar de finish en helpen de ervaren racers de beginnelingen. Een race in een van de simulatoren van RacingHub is geschikt als teamuitje, vrijgezellenfeest of als gezellige activiteit met vrienden en vriendinnen. Bij RacingHub kunnen zowel beginnelingen als gevorderden racen. Dat maakt deze e-sport gezellig, uitdagend, leerzaam en geschikt voor iedereen!

De mogelijkheden voor simracen

Bij RacingHub kun je terecht om vrij te racen, alleen of met vrienden. Daarnaast kun je een programma volgen met een groep, zoals de Rookie School of de Race Academy Advanced. Tot slot biedt RacingHub de mogelijkheid van een arrangement op maat, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest of teamuitje. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.