Veilig online winkelen bij de webwinkel op internet

Doe online veilig je aankopen

Tegenwoordig zijn er veel winkels op het internet te vinden. Allemaal leuk en aardig dat je lui op de bank kunt winkelen. De vraag is echter hoe je veilig kunt winkelen. Er zijn vele webwinkels in Nederland en daarbuiten te vinden. Je wilt natuurlijk dat jouw gekochte product veilig aankomt. Controleer altijd of de webwinkel aangesloten is bij een webwinkel waarborg site, zoals Thuiswinkel.org.

Koop je op Marktplaats? Dan kun je sinds kort gebruik maken van Gelijk Oversteken. Zo ontvangt de verkoper zijn geld pas als het pakket goed aangekomen is. Via AliExpress, de Chinese webwinkel gigant van Alibaba, kun je reviews lezen. Zo ook bij online veilinghuis Catawiki, waarbij je beoordelingen van de verkopers kunt inzien. Winkel je bij een webwinkel of op een tweedehands verkoopsite binnen of buiten Nederland, betaal via PayPal of Creditcard. 

Betaal bij de webwinkel met PayPal

Wil je echt veilig online winkelen? Gebruik dan PayPal, een online betaaldienst waarmee je via je emailadres een bedrag naar derden over kunt maken. Bekende websites die hier gebruik van maken zijn Marktplaats en de internationale verkoopsite eBay. Kijk of de verkoper deze mogelijkheid biedt. Gaat er iets niet goed, komt het pakket niet aan of wijkt het af? Dan ben je daarvoor verzekerd. Ook bij PayPal zijn de verkopers, net zoals bij Marktplaats Gelijk Oversteken, gecontroleerd op banknummer en telefoonnummer. Gebruik voor extra veiligheid websites en adverteerders die PayPal aanbieden. Je ziet dit aan het PayPal logo. 

Marktplaats Gelijk Oversteken

Sinds kort biedt Marktplaats voor klanten die goederen kopen, Gelijk Oversteken. Dit is een functie waar verkopers op de site gebruik van kunnen maken. Je betaalt alleen een klein tarief voor de dienst, maar bent voor zowel ophalen als verzenden verzekerd van een goede aankoop. Marktplaats zet een tijd het bedrag opzij, zodra de verkoper het product levert wordt het bedrag naar de verkoper gestort. Niet alle verkopers bieden dit aan, de verkopers die deze optie hebben, hebben een gecontroleerde bankrekening en telefoonnummer. Verkopers die Marktplaats Gelijk Oversteken aanbieden, hebben het Gelijk Oversteken logo bij hun advertentie staan. 

Betaal bij de webwinkel met Creditcard

Koop je op afstand en betaal je met een Creditcard? Ook dan ben je verzekerd. Je wilt natuurlijk dat het pakket veilig aankomt. Gebeurt dit wel? Dan krijg jij je geld terug. Wist je dat je tegenwoordig ook losse prepaid Creditcards kunt kopen?

SSL certificaat

Bekijk altijd of de webwinkel een beveiligde versleutelde SSL verbinding heeft. Je kunt dit links naast de URL boven de pagina zien. Zo ben je verzekerd van een veilige en versleutelde verbinding. Zo kunnen jouw gegevens tijdens het online winkelen niet onderschept worden.

Tot slot

Wees altijd op je hoede als je een online aankoop doet. Bij tweedehands goederen is het handig om de producten op te halen, zodat je precies wat je ontvangt. Ook hebben sommige online winkels een fysieke winkel, zodat je het gekochte product kunt ophalen. Zo weet je zeker, vooral bij onbekende webwinkels, dat het goed zit. Maak gebruik van Paypal, of bij Marktplaats van Gelijk Oversteken. Koop je nieuwe producten via internet? Bekijk dan of de website aangesloten is bij een Webwinkel keurmerk of betaal met een Creditcard. Wij hopen dat je op het internet bij het kopen van producten goed zult slagen. Wij wensen je veel succes met de online aankopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *