Je woont heerlijk op jezelf en geniet van de vrijheid. Na een lange collegedag staat er echter geen dampende pan met eten voor je klaar. Bovendien heb je niet veel zin en geld om een volledig driegangenmenu klaar te maken. Wat kun je het beste gaan koken? In dit artikel geven we vijf makkelijke recepten die studenten kunnen koken.
Roergebakken vlees met bonen en paprika
Dit recept is enorm gemakkelijk om klaar te maken. Snijd een ui en paprika in stukjes. Laat ondertussen een blik kidneybonen en tuinbonen uitlekken in het vergiet. Doe een scheutje olie in de wokpan en bak 250 gram varkensreepjes, varkenspoelet of shoarmavlees met wat peper en zout bruin. Voeg vervolgens de paprika en ui toe. Na zo’n tien minuten gooi je het bonenmengsel in de pan met wat peper, zout en azijn voor extra smaak.
Spinazie-feta flappen
Ontdooi 400 gram diepvries spinazie in een pan op laag vuur. Laat ondertussen 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries ontdooien. Hak 2 eetlepels cashewnoten en 75 gram feta in kleine stukjes. Haal zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en meng de groente met de kaas, een ei en wat peper en zout. Verdeel het mengsel over de bladerdeeg en strooi hier wat cashewnoten over heen. Bestrijk de bladerdeeg met wat water en leg er een andere plak bladerdeeg overheen. Druk de randen stevig aan. Vervolgens bak je de spinazie- feta flappen in een voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin.
Penne met salade
Deze eenvoudige pasta is zeer voedzaam en gemakkelijk te maken. Kook 500 gram penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak in een andere pan 250 gram spekblokjes en voeg hier 100 cc slagroom aan toe. Voeg vervolgens de penne bij de room en spek. Maak hierbij een salade van verse sla voor een frisse bite.
Zuurkool met worst en spek
Kook in een pan aardappelen en zuurkool (zuurkool bovenop) in een pan met water en zout. Kook daarnaast de rookworst in een andere pan. Voeg vervolgens een scheutje melk bij de zuurkool en stamp de aardappels en zuurkool fijn. Bak de spekjes in een pan en voeg deze bij de stamppot. Vervolgens kun je gaan smullen van de winterse maaltijd!
Gevulde paprika met gehakt en rijst
Kook in 1,5 liter water een pak rijst. Snijd de dopjes van de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Rul vervolgens in een pan 500 gram rundergehakt (geen half-om-half wegens het hoge vetgehalte) en voeg hier bijvoorbeeld ketchup aan toe voor de smaak. Voeg een blikje maïs toe en laat het tien minuten pruttelen op laag vuur. Vul vervolgens de paprika’s met de rijst, het gehakt en een plakje kaas. Laat de paprika’s daarna in de voorverwarmde oven in tien minuten gaar worden. Eet smakelijk!