Grot MergelRijk in Valkenburg

Grot MergelRijk Valkenburg

In Valkenburg vindt u de eeuwenoude mergelgrot MergelRijk. Deze mergelgroeve, is een ware attractie om te bezichtigen, met mooie levensgrote zandsculpturen en miniatuur beelden van mergel. Kom meer te weten hoe mergel is ontstaan, waar het voor wordt gebruikt en over de natuur en geschiedenis van Limburg in z’n algemeen. Ondermeer met interactieve schermen wordt u van informatie voorzien. Kinderen kunnen mee doen met een speurtocht en krijgen een doe-boekje en na afloop een diploma. Ouderen kunnen mee doen aan het kijk-doe-proef-wandel arrangement, u maakt dan een mooie wandeling door Valkenburg, een boekje met de route kunt u bij de kassa verkrijgen.

Bij MergelRijk worden ook mergelworkshops georganiseerd waarbij je van een stukje mergel, onder leiding van een echte mergel beeldhouwer, een creatie mag maken. Dit stukje mergel mag je na afloop van de cursus mee naar huis nemen. Kom kijken naar een levensgroot beeld van ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, volledig opgebouwd uit mergel. Kom te weten hoe grotchampions worden gekweekt. Kom ook meer te weten over Mosasaurussen in de tijd van de krijttijd en over hoe blokbrekers mergel uit de grotten haalden. Mergel werd destijds gebruikt voor gebouwen en huizen in Limburg en omgeving. De grotten zijn niet door de natuur gecreëerd, maar dus ontstaan door mensenhanden. MergelRijk is daarnaast de ideale locatie voor bedrijfsfeestjes, bruiloften, kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes en andere feestelijke aangelegenheden.

Schoolarrangementen in grot MergelRijk

Zowel basis- als middelbare scholen kunnen bij MergelRijk terecht voor arrangementen. Deze arrangementen zijn geschikt voor groepen vanaf 20 personen. Neem contact op om meer te weten te komen wat wij u kunnen bieden. Zo bieden wij ondermeer  snuffel mergelworkshops aan.

Meer grotten in Valkenburg en wat maakt MergelRijk uniek

In Limburg en omgeving zijn nog meer grotten te vinden, namelijk: Maastricht Underground, Steenkolenmijn Valkenburg, Cauberg Cavern (Gemeentegrot Maastricht) en De Fluweelengrot Valkenburg. Wat MergelRijk extra uniek maakt, is het feit dat het beschikt over een eigen ondergrondse feest- en trouwzaal, uniek in Nederland. De feestzaal is geschikt voor feestevenementen van 25 tot 300 personen.

Weetje: Wist u dat het gangensteltsel van Limburg 250 kilometer lang is?

Mountainbiken in de grotten van Valkenburg

Kom mountainbiken in de grotten van Valkenburg, dit wordt ook wel grotbiken genoemd. Grotbiken kan vanaf 10 personen. U maakt dan met een groep mensen een avondtuurlijke rit in de grot. Een sensationeel dagje mountainbiken, in de oeroude grotten van Valkenburg. Zowel voor ervaren als onervaren groepen mensen is dit geschikt, u wordt begeleid door een gids.

Meer te doen in de grotten van Limburg

Natuurlijk is er nog meer te doen in de grotten van Limburg, zo kunt u er naast mountainbiken ook avondturentochten maken en rondleiding door onder andere Valkenburg volgen. Uw bezoek aan MergelRijk kunt u ook combineren met een bezoek aan De Steenkolenmijn Valkenburg. U  kunt uw bezoek aan MergelRijk tot slot ook nog uitbreiden met een heerlijk bier- hamproef- en spooktocht- arrangement.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *